Király Fürdő

kiraly-furdo

Az elmúlt években a budapesti fürdők jelentős látogatottságot könyvelhetnek el, mindazok ellenére, hogy a nyári évszak időjárása nem a legkedvezőbben alakult a strandfürdők szempontjából. Az egész évben üzemelő patinás fürdőink igen népszerűek a Budapestre látogató külföldi turisták, és a hazai lakosság körében egyaránt. Számos fürdőben felújítások kezdődnek meg, például a budai törökfürdő, a Király gyógyfürdő is megújul.

A fürdőlátogatás manapság nem csak az idősek körében népszerű, a budapesti fürdőket a változatos szolgáltatások és a patinás külső miatt egyre nagyobb számban keresi fel a fiatal, főként 30 év alatti korosztály.

A Király Gyógyfürdőben tervezett felújítások a kupolás medenceterét, a török stílusú belső udvart, és számos épületrészt érintik. Emellett egy vadonatúj 20 méteres medence, öltözők, és szaunák kivitelezését is tervezik.

A fővárosban lévő fürdőkhöz hasonlóan a Király fürdő építése is a török korba nyúlik vissza, Arszlán budai pasa építtette 1565-ben, de a befejezése az utódának Szokoli Musztafának köszönhető. A fürdő vizét a törökök idején, és napjainkban is, a jelenlegi Lukács fürdőből nyerik, mivel természetes forrással a környék nem rendelkezik. A Fő utcában található fürdő jellegében megőrizte az eredeti kialakítását. A 18. században az új tulajdonosa, és egyben névadója jelentős átalakítási munkálatokba fogott megtartva az eredeti műemlék jellegét. Jelenleg 4 medence található, amelyekből 3 gyógymedence, 1 merülőmedence, dézsa, és jakuzzi.

kiraly-gyogyfurdo

A Lukács fürdőből származó hévíz az összetételét tekintve nátrium mellett kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos-kloridos víz, amelynek jelentős fluoridtartalma van. A gyógyvíz kiváló hatással rendelkezik például a különböző ízületi megbetegedések, porckorongsérv, idegzsábák esetében.

A belépőjegy biztosítja a gőzkamra, a száraz hőlégkamra és udvari dézsa használatot egyaránt.

A zárás után lehetőség van privát fürdőzésre, amely 65 fő számára biztosít különleges élményt a történelmi környezetben. A Király gyógyfürdőt 14 év alatti gyermekek nem vehetik igénybe!

A Király Gyógyfürdő a fürdőszolgáltatások mellett gyógyszolgáltatásokat is kínál az orvosi beutalóval rendelkező betegek részére. A csomagban kádfürdőzés, víz alatti vízsugármasszázs, és gyógymasszázs szerepel.

A Wellness szolgáltatások változatos masszázsokat, például aroma masszázst, frissítő masszázst, luxury refreshing masszázst, és harmony aromamasszázs-kínálattal állnak a látogatók rendelkezésére.