Mi az és miért jó az infrafűtés?

infrafűtés

Az infrasugárzás pozitív élettani hatásai régóta ismertek. Nem véletlen, hogy az infraszauna elterjedtté vált. A kötőszöveteket felmelegítő, fellazító eljárás a szervezet egészére előnyösen hat. Az ízületek is meghálálják a melegséget, akárcsak az igénybe vett izomzat tagjai. Ám az infrasugarak kibocsájtásán alapuló fűtés nem csupán ezen tényezők miatt annyira kedvező választás.

Hogy is működik ez a fűtési típus?

Te is érzed, hogy egy hűvös reggelen a nap máshogy melegíti fel a bőrödet, mintha leülnél egy hagyományos radiátor mellé? Ez nem véletlen, hiszen infrasugarak érik a testedet! És pontosan így működik az infrafűtés is!

A lényeg, hogy míg a hagyományos rendszerek a levegőt hevítik fel folyamatos légáramlás közbenjárásával, addig az infrasugarak a tárgyakat, a testeket, a falakat melegítik fel, közvetlenül, miközben mindez nem jár együtt légmozgással. Azaz mindazok, akik allergiásak a porra, pollenekre, penészekre, ezen technológia alkalmazásában találhatják meg a megnyugvást.

Az infra hősugárzó tehát nem a levegő forgatásával éri el a melegséget, mint a hagyományos fűtési rendszerek, hanem a falak, testek, tárgyak hőmérsékletének megemelésével. Így amint belépünk a helyiségbe, az infra hősugárzó hősugarai a testünket melegítik fel, ezáltal hamarabb érezhetjük a kellemes melegséget otthonunkban. Eközben a szoba hője maradhat normál szinten, ami az ideális páratartalom megőrzése miatt kifejezetten előnyös következmény. A falak felmelegedése egyúttal teljes kiszáradást is jelent, ami különösen penészfoltokkal terhelt felületeknél óriási pozitívum, így az egészségünkre káros penész spórákkal sem kell együtt élnünk.

Mindehhez társulnak az élettani előnyök?

Igen! Ahogy arra fentebb utaltunk, az infra fűtés nem pusztán praktikus választás, hanem kifejezetten egészségtudatos döntés. Miközben a testet melengetik a sugarak, a szervezetben elindulnak azok a jótékony folyamatok, amik az élettani változásokról gondoskodnak. Ritkaság, hogy a gyakorlati funkcionalitáson túl, azaz a minden nap megtapasztalható melegen, ilyen fokú egészségügyi átalakulás is generálható. Tehát az infrasugarak nem ártalmasak és nem jelentenek kockázati tényezőt, épp ellenkezőleg!