A magas fényű konyhabútor hátrányai

új konyhabútor

Egy konyhabútornak mindig több oldala van, így többnyire – akárcsak minden egyéb tárgy esetében – beszélünk oldalakról, hátuljáról és természetesen konyhabútor frontról is. A konyhabútor front egy efféle berendezés esetében a legfontosabb, hiszen alapjaiban határozza meg egyrészt konyhán természetét, színösszeállítását és természetesen hangulatát is, hiszen a konyhabútor front része dönt a bútor színéről és olyan apróságokról is, minthogy lesz-e ablak egyik-másik szekrényen, illetve milyen kilincsekkel vértezzük fel a nyitható részeket.

A konyhabútor front azonban nem csak esztétikai szempontból rendkívül fontos, hiszen a konyhabútor front része dönti el azt is, hogy milyen részekből, milyen formákból áll össze az adott berendezési tárgy, tehát amennyiben arról van szó, hogy hány részes vagy milyen kialakítású egy konyhabútor, többnyire azt is a konyhabútor frontja dönti el. A konyhabútor front része mondhatni a legfontosabb egy átlagos konyhabútor esetében, amit számtalan lehetőség, szín, méret, anyag és egyéb szűrés terhe mellett választhat ki magának a vevő, esetében pedig különösen fontos, hogy maximálisan illeszkedjen az igényekhez.

új konyhabútor készítése

Kétségtelen, hogy a magas fényű konyhabútornak számtalan előnye van, s ezek az előnyök elsősorban az esztétikai megjelenésre vonatkoznak. Ha azonban a használatóságot tekintjük mérvadónak, akkor már kicsit borúsabban fest a helyzet. A magas fényű konyhabútorok esetébe ugyanis a használat következtében csökken a fényesség, s a gyönyörűen ragyogó magas fényű konyhabútor egy idő után már nem ragyog ugyan olyan intenzitással. Ez természetesen csak abban az esetben igaz, ha a bútor minősége nem megfelelő. Ha silány minőségű, magas fényű konyhabútort vásárolunk, ne lepődjünk meg azon, hogy a fényesség egy idő után kikopik a legtöbbet használt felületeken.

Egy minőségi darabnál azonban már más a helyzet. Ha azonban a fényesség elvesztését meg szeretnénk akadályozni, akkor érdemes néhány dologra odafigyelnünk. A munkalap például kizárólag olyan anyagból készüljön, ami nem veszíti el könnyen a fényét. Ilyen például a márvány is. A műanyag borítású munkalapokat tehát kerülni kell, s ez az amerikai konyháknál kifejezetten fontos lehet. A leggyakrabban használt elemek kapcsán is hasonló a helyzet, Ilyenek a szekrényajtók, amelyeket napi rendszerességgel nyitogatunk, s bizony ahol megfogjuk, ott koptatjuk is. A magas fényű konyhabútor megőrzése tehát nem könnyű, viszont a konyhabútor felújításnál vagy vásárlásnál sok kellemetlenséget megelőzhetünk!