Home office iroda kialakítása – erre ügyelned kell

home office

Az otthonról dolgozás teljesen új értelmezést nyert az utóbbi években. Nyilván az nem jó hír, hogy ezért társadalmilag súlyos árat kellett fizetni, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy a home office nagyon is működő struktúra. Így aztán a veszélyhelyzet elmúltával is egyre többen maradtak ennél a felállásnál. Azonban főleg ha tartós állapotról van szó, akkor nagyon nem mellékesek a körülmények. Szerencsére egy kis tudatos odafigyeléssel pazar közeg teremthető meg a hatékony és zavartalan munkavégzéshez!

Szigetelés mindenekfelett?

Igen! Bár a legtöbben nem erre a területre gondolnak elsősorban, amikor az otthoni irodai környezet kialakítása a cél, pedig célszerű ezzel kezdeni. Az ok roppantul egyszerű. Ha az ablakok szigetelő funkciója finoman szólva sem optimális, akkor nemcsak, hogy a hőt nem képesek bent tartani, de a zajok beszűrődése is elkerülhetetlen. Talán utóbbi még nagyobb gond munkálkodás közben, mert azért az tény, hogy a nesztelen vagy csendet közelítő környezet sokkalta ideálisabb, mint az, ami kívülről érkező hangoktól terhelt. Az más kérdés, ha időközben némi zene szól a háttérben, ellenben ez már saját döntés kérdése.

A műanyag ablak Budapest legzajosabb körzeteiben is képes távol, vagy legalábbis párkányon kívül tartani az összes idegesítő hatást. Arról nem is beszélve, hogy közben az enyhülést hozó fuvallatok nyáron vagy a melegséget adó levegő télen gond nélkül megőrizhető. Tehát ezáltal még a gazdaságos energiafogyasztás is megvalósítható.

Mi van akkor, ha a jelenlegi helyzet nem a legideálisabb?

Semmi gond! Az ablakcsere erre a szorult szituációra kitűnő megoldásként szolgál, aminek a kiviteleztetése ráadásul nem is bonyolult feladat. Nyilván némi anyagi áldozatot igényel, de a kiadásokra érdemes kicsit más szemüvegen keresztül tekinteni. Hogy miért? Azért, mert az ablakcsere jóvoltából olyan előnyök élvezhetőek, amik fokozhatják a munkateljesítményt és ezer százalékban növelhetik a komfortérzetet. A rezsiköltségek csökkenését pedig még meg sem említettük!