Opatija látnivalók

Opatija látnivalók

Horvátországban, az Isztriai-félsziget észak-keleti részén található Opatija, vagy korábbi nevén Abbázia. A város gyönyörű tengerparttal rendelkezik, amely nagyban meghatározza a hangulatot, és amely ideális turistalátványosságnak számít az év minden napján – természetesen különösen nyáron.

Éghajlat, elhelyezkedés

A város éghajlata nyáron is kellemes, mivel a környékbeli hely mérséklik a meleget.

Ezen kívül a levegő nagyon tiszta, a tenger, a hegyek, nem utolsó sorban pedig azért, mert óriási platánligetek szegélyezik a várost.

Az árnyékról pálmák és babérfák gondoskodnak, ugyanezek gyönyörű ligetek formájában a város hangulatához is nagyban hozzájárulnak.

Habsburg fürdőparadicsom

Opatija, vagy akkori nevén Abbázia az Osztrák-Magyar Monarchia egyik kiemelt fürdőhelye volt, amelyet az uralkodó család is előszeretettel látogatott.

Ferenc Józsefnek például kedvenc helyének számított, de itt nyaralt és gyógyult Csehov, Gustav Mahler és Jókai Mór is.

A fürdőváros szépsége mellett szanatóriumairól is híres volt, amelyben nagyrészt magyar orvosok dolgoztak.

A város hovatartozása gyakran változott: 1918-tól Olaszországhoz, majd 1945-től Jugoszláviához tartozott, 1991-ben pedig a Jugoszláviából kiváló Horvátország része lett.

Opatija

Lungomare

A Lungomare, vagy magyarul tengerparti sétány a város egyik igazi szépsége. Több mint 100 éve kezdték építeni, mára pedig 12 km hosszúságú, és bátran mondhatjuk, hogy minden egyes szakasza gyönyörű.

Akár egyben, akár részéletekben is megéri végigjárni, rengeteg szépséggel és páratlan hangulatú hellyel találkozhatunk sétánk során.

A tengerpart számtalan szemszögből tekinthető így meg, és a sétányon teraszok és pihenőhelyek is ki lettek alakítva, hogy legyen időnk kényelmesen megcsodálni mindent.

Villa Angioliana

Opatija első villája a lenyűgöző szépségű Villa Angioliana, amelyet egy rijekai kereskedő építtetett feleségének, és amely máig az asszony nevét viseli.

Az épület máig az eredetihez közeli állapotában pompázik és látogatható mindenkinek, aki igazán gyönyör villa épületet szeretne látni.

Nem elhanyagolható a villa parkja sem, ahol színes virágokból, sövényekből látványos kertészeti megoldások várják azokat a turistákat, akik szeretnének egy igazán hangulatos sétát tenni.

Isztria utazási ötletek

Isztria látnivalók

További látnivalók, nyaralási tippek
Postojnai cseppkőbarlang
Marseille
Firenze
Gibraltár
Párizs látnivalók
San Gimignano

Különleges látnivalók
Porsche Múzeum Stuttgart
Dubai Miracle Garden

Utazási ajánlatok
Düsseldorf szállás
Magaluf szállás