Így találd meg a hozzád leginkább passzoló ingeket!

elegáns férfi ing

Az ing megfelelő mérete és színe igazán meghatározó lehet a szettünkben. Mivel egy lényeges ruhadarabról van szó, így az sem mindegy, milyen anyagút választunk az adott alkalmakra. A következőkben adunk pár tippet arra, hogyan érdemes választani és mire figyeljünk oda.

Milyen alkalomra milyen inget válasszunk?

Hétköznapokra a finom anyagú, selymes tapintású ingeken kívül szinte bármilyenhez nyúlhatunk. Praktikus és kényelmes hűvösebb időszakokban a flanel, a vászoning pedig örök klasszikusnak számít. A színek tekintetében sincs ilyenkor megkötés, azonban ha elegáns alkalomra megyünk, akkor más a helyzet. Először azt érdemes tudunk, hogy az elegáns ingek szinte mindig minta nélküliek és világosak vagy sötétek, de általában nem a köztes árnyalatot képviselik. Ezen kívül természetesen akadnak azért kivételek, például ha egy extravagáns partira készülünk. Viszont ha egy klasszikusabb bál a cél, akkor a legjobb, ha először azt döntjük el, hogy inkább a sötétebb ruhákat kedveljük vagy a világosabbat? Előbbi esetben fekete inget is választhatunk egy sötétszürke öltönyhöz, utóbbiban pedig a világoskék vagy világosszürke, bézs ingszínek között érdemes keresgélni. Természetesen nem kell mindenáron csak ezekben a színekben gondolkodnunk. Ha a bordó vagy a zöld vonz, azok árnyalatai is bőven beleférnek már az alkalmi kategóriába. S hogyan tudjuk, hogy egy ing alkalmi? Egyrészt az anyaga az árulkodó. Az alkalmi ingek vékony, selymes szövésűek. Ezen kívül a gallér állása is sokat elárul. A hivatalos etikett szerint az alkalmi ingek általában zárt vagy cápagallérral rendelkeznek, azaz szűkebb állásúak, mint a hétköznapi viseletre szántak. Az ilyen ingekhez pont emiatt szükséges is a nyakkendő.

Minták a hétköznapokra

Alkalmi ing is lehet mintás bizonyos esetekben, de az igazi terepe ennek mindenképp a hétköznapi és a félelegáns viseletnél mutatkozik meg. A mintás ingeket ilyen alkalomkor már abszolút a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk. Az idei trendek kedveznek a fullprint, azaz a nagy mintákkal rendelkező ingeknek is, amelyeken akár egy teljes képregény eseménye is megjelenhet, nem beszélve a különféle más érdekes és izgalmas mintákról. Az ilyen ingek rendkívül jól feldobják a szettünket, és zakó alá is stílusosan mutatnak.