Üzenet a palackból

flagahubutle

Egyszerű fűtési megoldásokat keres? Elege van a folyamatos tűzrakásból és takarításból? Vagy csak időnként van szüksége fűtésre? Ha igennel válaszolt ezekre a kérdésekre, akkor érdemes megfontolni a palackból való fűtést.

Hol és mikor válik be a palackból való gázfűtés?

A palackból való gázfűtés főleg akkor válik be a legjobban, ha szezonálisan, időnként van szüksége a gázra. Ilyen megoldásnak köszönhetően csak annyiért fizet amennyit fogyaszt, nem kell fizetnie készlenléti díjat, se foglalkoznia a hagyományos fűtéssel járó takarítással, tűzrakással, tüzelőanyag beszerzéssel. A palackos gázfűtés emiatt tökéletes megoldás nyaralókba, szezonálisan használt lakásokba, turistáknak kiadott lakásokba. Ha vállalkozása van, és időnként vásárokra, fesztiválokra vagy egyéb szabadtéri rendezvényekre jár ki, akkor a palackból fűtheti a standját vagy büfés kocsiját, nem mellesleg főzéshez is használhatja a palackot.

Milyen típusú palackokokból válogathat?

A palackos gáz több típusú palackban kapható, a típusát a szükségeihez érdemes igazítani. A 11,5 kg-os palackok elősorban háztartásokban válnak be, főzéshez, meleg víz előállításához, de hordozható gázkonvektorok, mobil infrák, hőssugárzók és bojlerek is ráköthetők. A palack nem túl magas, mivel 73 cm, így sok helyen elfér. Ha több üzemanyagra van szüksége, akkor megoldást jelenthet a 23 kg-os alumínium palack, melyet főleg ott használnak, ahol nagy a fogyasztás: közintézményekben, nagyüzemű konyhákban, iskolákban, éttermekben, vagy akár az iparban. A palack nem sokkal magasabb, mint az előző, mivel 83 cm. Ha ezeknél kisebb palackra lenne szüksége, akkor ott a 7,5 kg-os palack. Kicsi, így sokkal könnyebb, könnyebben fér el, és könnyebben mozgatható. A méretei miatt pedig nem lesz gondja a palack elhelyezésével, mert csupán 47 cm magas.

Mi történik, ha elfogy a gáz a palackban?

Biztosan az a kérdés is felmerült, hogy mit tegyen, ha elfogy a gáz. 2019 óta Magyarországon a palackokat könnyen és gyorsan, és főleg kényelmesen megveheti a palackomatokban, melyek országszerte népszerű áruházláncok és bevásárlóközpontok parkolóiban találhatók. Ugye, hogy kényelmes és könnyű megoldás?